Keskustelu – Diskussioner

Mikä esine? – Vilket föremål?

Näytä viestit:

Allekkain

Puumaisesti

Re: Koukut

Marko Ylostalo 3.3.2018 klo 10.53

Tapani mukaan, aloitan viestittelyni yleisellä höpinällä ja asiaan kuulumattomalla jaarittelulla. Nyt tai olla niin että sekä Jyrki että Matti ovat oikeassa.

Ko, esineet ovat hyvin alunalaken saattaneet olla osa samaa kokonaisuutta, eli pientä? matka?
nesessääriä.

Jos näitä aikanaan nyt on Suomeen tullut, niin ollee varmastikkin sieltä vaatimattomimmasta päästä
( isot ja korkealaatuiset = kallitt, kun liittyneet ,muihin kulttuureihin, joissa esim enemmän yksilöllistä palveluskuntaa. Esim Lontoo, Tukholma , Pariisi, joissa näitä jo sitten näkyykin )

No, joka tapauksessa Suomeen tuotuja, " taskukokoisia " nesessäärejä ( laita hakuohjelmaan vaikka sanat sewing + necessaire ) voisi leikkisästi ajatella, varakkaiden saaristolais laivanvarustaja porvareiden tyttärien, mukana kannettavina " Sveitsiläisinä linkkuveitsinä "

Tällöin Suomeen lahjaksi/myyntiin tuotu kokonaisuus on valittu niukan puritaanisen käytännöllisyyden periaatteella ja koska vain "ylhäisaatelisto" suuressa mittakavassa teki kait tiettyjä harrasteita Pitsien käsin nypläys ( Eleanor ja Irene Thiess-Stewart ) ja siluettien leikkuuta, niin ei ole ristiriitaista että samassa pienessä rasiassa olisi voinut olla vaikka nappikoukku ja botkin ( en tiedä Suomenkielistä nimeä )joka liittyy siis ompeluun? ( neularasia, sormustin, sakset ja botkinhan ovat niukimman ompelurasian kokoonpano )

Toisaalta isosta matkanesessääristä, saatettiin oikesati matkalle mukaan ottaa vain tarvittavat välineet. ( pukeutuminen + vaatteiden korjaus )Erikoisena yksityiskohtana voin mainita, että tämä vasta kolmas maassamme näkemä vastaava " pari" ja kaikissa ollu jälkiä jotka kahdella edellisellä kerralla ymmärsin tulleen, kun ko välineitä oli käytetty pienen? lukon avaamiseen.

Suomessa, kun "mitään ei heitetty pois", pienet työkalut ovat voineet löytää monentyyppistä uusiokäyttöä aikanaan ( botkin ja koukku molemmat? kuvassa vääntyneitä )

Usein aivan selkeitä ja ehdottoman järkähtämättömiä selitysmalleja , kannattaa esineidenkin suhteen välttää.

Varsinkin, kun vaikkapa kirjoitetun ja vaikkapa sävelletyn tiedon ja kulttuurin edelleen viemisen ohella, sisältyy juuri esineisiin käyttö ja materiaalivalintoja, joissa saattaa näkyä todella pitkien ajanjaksojen aikana kertynyttä tietotaitoa.

Yllättävää kyllä. Museot, monen muun merkityksen ohella, saattavat taltioida korvaamatonta informaatiota, tulevaisuuden suunnittelun tarpeiksi

Keskustelun kulku:

  Koukut
Heikki Harjunpää 25.12.2012 12.02
  
  
  Re: Koukut
Jyrki Lammi 25.12.2012 21.26
  
  
  
  
  Re: Koukut
matti taalas 27.12.2012 14.51
  
  
  
  
  
  
  
  
  Re: Koukut
Jyrki Lammi 28.12.2012 13.14
  
  
  Re: Koukut
Marko Ylostalo 3.3.2018 10.53
  
  
  
  
  
  
  Re: Koukut
Pirjo Dahlbom 7.3.2018 18.57Vain sisäänkirjautuneet jäsenet voivat osallistua keskusteluun ja nähdä viestien liitteenä olevat kuvat.
Endast inloggade medlemmar kan ta del i diskussioner och se de bifogade bilderna.

 
Tulosta sivu

Olet tässä:

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä