Ohjeita


Keskustelun valvonta


Toimitus seuraa keskustelua jälkikäteen ja poistaa sääntöjen vastaiset viestit. Keskustelupalstaa valvotaan soveltuvin osin Journalistin ohjeiden liitteen mukaisesti:

Yleisön tuottama aineisto tiedotusvälineiden verkkosivuilla.

Mikäli huomaat epäasiallisen viestin, ilmoita siitä toimitukselle osoitteeseen: esinetutkimus@gmail.com

Toimitus voi lopettaa keskustelun yksittäisestä aiheesta, jos keskustelu ei enää tuo uutta tietoa tai sen sävy muuttuu  aggressiiviseksi.

Viestien poistaminen


Kirjoittajat eivät itse voi poistaa viestejään. Mikäli on vahingossa kirjoittanut epäonnistuneen viestin, sitä voi joko tarkentaa uudella viestillä tai pyytää toimitusta poistamaan viestin.

Kuvien lisääminen


Voit lisätä viestisi yhteyteen yhden tai useamman kuvan. Kuvat näkyvät vain sisäänkirjautuneille verkoston jäsenille, jotka ovat verkostoon liittyessään sitoutuneet siihen, etteivät kopioi kuvia ilman kuvan lähettäjän erillistä lupaa.


Älä liitä viestisi yhteyteen tarpeettoman suuria kuvia. Suositeltava maksimikoko: 1 megatavu (Mt) eli 1024 kilotavua (kt). Yleensä jo huomattavasti pienemmät kuvat riittävät.


Kuvat näkyvät viestin yhteydessä pienoiskuvina ja avautuvat täysikokoisiksi klikkaamalla.


Erikoismerkkien lisääminen


Keskustelupalsta tukee ns. unicode-merkistöä.

Jos haluat lisätä näppäimistöstä puuttuvan merkin, kuten š д Ω æ ç tai – (ajatusviiva eli "en dash"), etsi Windowsin aloitusvalikosta (yleensä kohdasta Apuohjelmat > Järjestelmätyökalut) Merkistö-niminen apuohjelma. Sen avulla saat kopioitua erikoismerkkejä leikepöydälle, josta merkin voi liittää keskusteluviestiin näppäinyhdistelmällä Ctrl + V (= Liitä-komento).

Jotkin yleiset erikoismerkit saa suoraan näppäinkomennoilla. Ajatusviivan saa pitämällä pohjassa Alt-näppäintä ja näppäilemällä varsinaisesta numeronäppäimistöstä luvut 0150. Vastaavasti pieni suhu-s merkki on Alt + 0154. Näppäinyhdistelmät ovat näkyvissä Merkistö-ohjelmassa. Huomaa, että numerot täytyy syöttää näppäimistön oikean reunan numeronäppäimillä: kirjainten yläpuolella olevat numerot eivät kelpaa.

Jos tarvitset usein erikoismerkkejä, kannattaa Merkistö-ohjelma kiinnittää pysyvästi näytön alalaidan Tehtäväpalkkiin, jolloin se on aina helposti käytettävissä. Windows 7:ssä kiinnittäminen tapahtuu yksinkertaisesti raahaamalla Merkistö-kuvake Tehtäväpalkin päälle ja päästämällä irti.

Kyrillisten kirjainten käyttö


Jos haluat kirjoittaa kyrillisillä kirjaimilla, varmista Ohjauspaneelin kieliasetuksista, että venäläinen näppäimistö -valinta on asennettu ja että "kielipalkki on telakoitu Tehtäväpalkkiin" (Windows 7). Napauta Tehtäväpalkkiin kiinnitetystä kielipalkista kielikoodiksi FI-asetuksen sijasta RU, ja kirjoita keskusteluviestiisi kyrillisillä kirjaimilla.

 

Lue myös uutinen keskustelupalstan käyttämisestä: Keskustelupalsta on verkkopalvelun ydin


 
Tulosta sivu

Olet tässä:

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä